Byggföretagen i debatt med bostadsminister Per Bolund | Byggföretagen

Bygg­företagen i debatt med bostadsminister Per Bolund

Byggföretagen och Hyresgästföreningen arrangerar gemensam debatt med bostadsminister Per Bolund (MP) om ungas utsatthet på bostadsmarknaden. Hallå där! Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, som kommer att delta.

Publicerad:

Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen deltar i DO´s panelsamtal om hur byggbranschen kan förebygga diskriminering.

Vad är ditt huvudbudskap till bostadsministern?

”Alltför många unga vuxna hamnar utanför bostadsmarknaden för att de saknar kontakter, kötid eller kapital. Det spelar ingen roll om man vill hyra eller äga sin bostad – de flesta har ingen chans att hitta ett boende som passar dem, i det skede de är i livet.”

Vilka lösningar ser Byggföretagen?

Byggföretagen vill bygga, men byråkrati, regelkrångel och vettlösa kapitalkrav sätter käppar i hjulet. Beslutsfattarna måste inse konsekvenserna och komma till rätta med generationssveket. Per Bolund och Stefan Löfven bjöd in till bostadspolitiska samtal i februari i år. Byggföretagen, våra medlemsföretag och systerorganisationer står redo att återuppta dessa samtal när som helst. Låt oss bygga Sverige ur krisen!

Vem kommer att delta i debatten?

Deltar gör Per Bolund, Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder, riksdagsledamot Josefin Malmqvist (M) och undertecknad.

Webbinariet äger rum 3 november kl 12-12.40. Här finner du länk till Hyresgästföreningens Youtube-sändning.