Bohus Norra Älvsborg inleder 2021 med Säkerhetsdag | Byggföretagen

Bohus Norra Älvsborg inleder 2021 med Säkerhetsdag

Emma Schewenius bjuder in till medlemsträff med tema säkerhet 26 januari och slår, ihop med arbetsmiljörådgivare Henrik Prohászka, ett slag för Safe Construction Training som blir obligatorisk i juli nästa år.

Publicerad:

Emma Schewenius är bransch- och föreningsansvarig för byggföreningen Bohus Norra Älvsborg.

Pandemier är speciella tider att börja på nytt arbete. Men nu är det dags för Emma Schewenius första stora event sedan hon blev bransch- och föreningsansvarig i höstas. Hur känns det?

Jag ser framemot aktiviteten eftersom det är ett viktigt ämne och det ska bli så spännande att äntligen få träffa medlemsföretagen, även om det är digitalt. Framförallt tror jag att eventet kommer skicka med kunskaper och nya insikter att ta med sig i det fortsatta arbetet. Vi hoppas att alla våra medlemsföretag anmäler sig.

Varför är temat så angeläget?

Vi vill öka kunskapen om säkerhet men också förbättra beteende och attityder kopplat till arbetsmiljöfrågor. Utbildningen Safe Construction Training blir obligatorisk från den 1 juli. Med på träffen är också Henrik Prohászka, vår arbetsmiljörådgivare i region väst. Han kommer att informera om utbildningen och vi ska även prata om säkerhet generellt och hoppas på diskussion kring ämnet. Säkerheten är avgörande för vår bransch.

Henrik Proászka, arbetsmiljörådgivare i region väst.

Hur är läget i övrigt i Norra Bohus?

Vi känner ju såklart av Coronakrisen, precis som alla andra, men överlag har vi det bra. Under 2021 planerar vi in flera digitala medlemsträffar men vi hoppas och tror på flera fysiska möten. Håll i och håll ut – var rädda om er. Väl mött 2021!