Liselott Bergkvist är Årets Byggchef 2020 | Byggföretagen

Liselott Bergkvist är Årets Byggchef 2020

Tidningen Byggvärlden prisar en göteborgare med hjärta och hjärna. -Jag är rörd och stolt över att mitt ledarskap uppmärksammas. För mig är det viktigt att vara en ledare som man vill följa, som är engagerad, närvarande men också tydlig och pekar ut riktningen.

Publicerad:

Liselott Bergkvist

Liselott Bergkvist på Peab är utsedd till årets byggchef 2020 av tidningen Byggvärlden.

I motiveringen fastslår juryn att hon ”leder sin region på ett föredömligt och framgångsrikt sätt – med både hjärta och hjärna”.

Hon är en uppskattad regionchef för Peab Bygg Bostad i väst. Flera av kollegorna hyllar hennes ledarskap som varmt och resultatorienterat på samma gång.

Fotograf: Cecilia Hedström

Har du några råd du vill dela med dig av?

Jag har hela tiden arbetat med laget som en framgångsfaktor, att alltid sätta laget före jaget. Ett tips är också att våga prova utmaningar som man kanske inte alltid känner sig helt bekväm med, att inte alltid ta den enkla vägen utan våga prova. Att se svårigheter och utmaningar som något som man faktiskt lär sig mycket av.

Göteborgsregionen har haft en hög byggtakt de senaste åren, Hur ser du på utvecklingen?

Även om vi på bostadssidan har märkt en dämpning i framförallt bostadsrättsbyggandet ser jag positivt på framtiden. Göteborg har ju väldigt mycket på gång under de kommande åren, jag ser det som att vi som bygger just nu får vara med om en hel stadsomvandling med alla de planer som finns. Självklart är Göteborg dragloket men även i kranskommunerna finns det många spännande projekt på gång.

Vad tycker du är viktigast med det här priset?
Jag hoppas att utmärkelsen kan leda till att fler kvinnor även ser produktionsledet som en gren att verka i. Jag hoppas att jag kan vara en förebild och om jag kan locka fler kvinnor till vår bransch hade det varit toppen.

Byggföretagen gratulerar till utmärkelsen.