Povel och BF9K går samman | Byggföretagen

Povel och BF9K går samman

Byggföretagens två verksamhetsledningssystem går samman för att kunna erbjuda en nationell och branschledande lösning helt anpassad till byggbranschens behov och förutsättningar.

Publicerad:

Sammanslagningen av de två verksamhetledningssystemen görs för att medlemmar i Byggföretagen framöver ska kunna erbjudas ett nationellt branschledande verksamhetsledningssystem som är helt anpassat till byggbranschens olika behov och förutsättningar. Arbetet med innehåll, utformning och namn för det nya verksamhetsledningssystemet är ännu i en inledande fas, men det som är klart är att det nya systemet kommer att kunna erbjudas i tre moduler.

– Jag ser verkligen fram emot att få presentera det kommande nya systemet som har alla förutsättningar att ge våra medlemsföretag stora konkurrensfördelar och beställare bättre projekt, säger Lennart Andersson, ansvarig för BF9K.

De företag som är anslutna till något av de befintliga verksamhetsledningssystemen kommer att få ett erbjudande med ett anpassat förslag, och vilken modul som de bör ansluta sig till beroende på företagets anslutning idag.

Utvecklingen av det nya verksamhetsledningssystemet löper parallellt med den dagliga driften av båda systemen Povel och BF9K, därmed är det är ingen förändring i de båda befintliga systemen i nuläget. Certifikat och diplom gäller tills vidare.

– Vårt kommande verksamhetsledningssystem kommer att erbjuda en möjlighet att få hjälp med att driva ett välskött företag inom byggbranschen, säger Lars Björkeström, ansvarig för Povel. 

Det nya verksamhetsledningssystemet som kommer att bestå av tre moduler och utgörs dels av KMA-grund som är en tilläggstjänst med mallar och råd för hur man startar upp ett KMA-arbete i företaget och ett första steg för komma in i KMA-arbetet. Modul två motsvarar i princip det som tidigare varit BF9K och modul tre innehåller utöver modul två också stöd för att certifiera sin verksamhet enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.

Mer detaljerad information kommer att komma löpande under våren 2021.