Tack för allt Agneta! | Byggföretagen

Tack för allt Agneta!

Agneta Söderman går i pension efter 43 år i byggbranschen och dess arbetsgivarorganisation. Hon lämnar nu Byggföretagens regionkontor i Uppsala och med sig tar hon många minnen och erfarenheter.

Publicerad:

Agneta Söderman, går i pension efter 43 år på Byggföretagen.

Fjärde april 1977 klev nittonåriga Agneta Söderman in på Byggmästareföreningens kontor i Uppsala för att göra sin första arbetsdag där hon bl.a. annat bemannade deras telefonväxel. På denna tid var det trådväxel som gällde och Agneta har hanterat många växelsystem sedan dess.

Kärleken tog Agneta från Sundbyberg till Uppsala och jobbet på Byggmästareföreningen. Genom åren har hon bytt arbetsuppgifter många gånger och jobbat med allt från ekonomiuppgifter till bokningar, administration och utbildningar. Men efter 43 år i byggbranschen och dess arbetsgivarorganisationer är det nu dags att lämna Byggföretagens regionkontor i Uppsala för att njuta av pensionens lediga dagar.

Vi passade på att intervjua Agneta om hennes tid i branschen:

Vad är ditt roligaste minne från alla år du arbetat hos Byggmästarföreningen och Byggföretagen?

”Oj! – Det blir svårt att välja ETT minne. Det jag tycker har varit allra roligast är alla medlemskontakter jag haft, alla trevliga människor jag träffat och pratat med, all fin gemenskap jag fått ta del av. Byggbranschen är en väldigt trevlig bransch och jag har aldrig tänkt tanken på att jag skulle byta jobb.

Jag har trivts med mitt jobb varje dag. Jag har många glada minnen från studieresor, medlemsaktiviteter och stämmor som jag nu tar med mig i minnet. Jag har fått ta del av en bransch i ständig utveckling vilket gjort att mitt jobb aldrig blivit tråkigt då jag fått nya arbetsuppgifter i takt med det nya som kommit in. Jag har fått möjlighet att utvecklats och lära mig nytt.”

Vad är det mest positiva som hänt organisationen under den tiden som du jobbat hos oss?

”Det jag ser som mest positivt är när Sveriges Byggindustrier bildades år 2000. Det var tufft med förändringen i början men till sist så blev det väldigt bra för alla.”

Vad kommer du att sakna mest nu när du går på ”långsemester”?

”Det är nog kontakterna med kollegorna och medlemsföretagen, det sociala. Men jag känner att jag kan gå i pension och vara nöjd med mitt yrkesliv. I första läget kommer jag spendera mer tid på familjens lantställe vid Lejondalssjön och när det är läge igen så har jag och maken flera resor som vi planerar att genomföra. Jag ser fram mot att få spendera mer tid med familjen och våra vänner ”.

Vi i Byggföretagen tackar Agneta för den tid vi fått arbeta tillsammans – hela 43 yrkesverksamma år i byggbranschen! – Vi hoppas din långledighet blir toppen!

Vi kommer sakna dig!