Forum för sund konkurrens i väst 25 februari | Byggföretagen

Forum för sund konkurrens i väst 25 februari

25 februari är det digitalt event om sund konkurrens i Göteborg. Petra Sedelius är ansvarig för näringspolitik i region väst och den som ligger bakom arrangemanget. Spara datumet, säger hon.

Publicerad:

Petra Sedelius är ansvarig för näringspolitik på Byggföretagen i väst.

Nu skapas Forum för Sund konkurrens i väst. Varför är det så viktigt?

-Byggbranschen är en samhällsbärare. Det är viktigt för oss och viktigt för samhället med en ren bransch. I alla delar vill vi verka för konkurrens på lika villkor för våra skötsamma medlemsföretag och motverka kriminalitet och utnyttjandet av människor. För det behöver vi ha med oss både kommuner och myndigheter. Uppdragsgivarna behöver ställa rätt krav och följa upp dem. Sund konkurrens är en mycket angelägen fråga för oss att lyfta och det här är bara en del i det arbetet. Vi har också skapat en särskild Arbetsgrupp för Upphandling och Sund Konkurrens i vårt Hus- och bostadsutskott. Forum för sund konkurrens blir en ny arena som ska lyfta branschens förutsättningar för att skapa jämlika villkor och en renare bransch.

Vad har ni för innehåll?

Programmet öppnas av vår regionchef i väst, Anna Lönn Lundbäck som ihop med Byggnads regionchef Tomas Emanuelsson berättar om vikten av sund konkurrens. Vi har samma mål som facket i den här frågan.

Sedan har vi ett digert program med inslag från ID06, Chalmersforskaren Christine Räisänen och en paneldebatt där kommun- och myndighetsföreträdare diskuterar med några av våra medlemsföretag. Det är en fullmatad dag av nödvändigheter.

Markus Brink är sammankallande i arbetsgruppen för Upphandling och sund konkurrens som etablerat Västsveriges nya arena som ska bidra till arbetet för en renare byggbransch.

Vilka ska komma på eventet?

Det är medlemsföretagen, myndighetspersoner, kommunala tjänstemän som arbetar med samhällsbyggnad, inköpare, bostadsbolag och byggherrar. Vi kommer att bjuda brett för att vi tycker att det här är en så samhällsviktig fråga där vi behöver jobba ihop med alla de nämnda och andra aktörer.

Så, ”save the date” 25 februari klockan 08.30-12.00. Inbjudan kommer.

Arbetsgruppen för Upphandling och sund konkurrens består av Markus Brink, Josef Buskhe, Dan Aronsson, Liselott Bergkvist, Marcus Nordquist, Mattias Bylerius, Patrik Hjelte och Magnus Landén. Från Byggföretagen: Petra Sedelius, Niklas Skändlagård och Emma Schewenius.
Eventet kommer att vara digitalt och sändas från studio i Göteborg.