Hållbarhet på byggstämman i Göteborgsregionen 11 mars | Byggföretagen

Hållbarhet på byggstämman i Göteborgsregionen 11 mars

När Göteborgsregionen och Södra Älvsborgs byggförening håller årsstämma bjuds det också på högklassigt hållbarhetsevent med bland andra Maria Wetterstrand (tidigare MP-språkrör). Regionchef Anna Lönn Lundbäck menar att arbetet med hållbar utveckling ökar företagens konkurrenskraft i kommande affärer. Hållbart byggande är lönsamt.

Publicerad:

Anna Lönn Lundbäck, nationell hållbarhetssamordnare, Byggföretagen.

Varför håller ni ett event om hållbarhet i samband med byggstämman?

-Hållbarhetsfrågorna i vår bransch är en unik möjlighet att möta framtidens behov och bygga ett hållbart samhälle från grunden. Vi är en stor del av svensk industri och har utsläpp därefter. Med det kommer också ett ansvar. Är man samhällsbyggare gör man sitt till för att driva på utvecklingen åt rätt håll.

Jörgen Johansson är ordförande för byggföreningen Göteborgsregionen/Södra Älvsborg.

Styrelseordförande Jörgen Johansson är inne på samma spår.

-Från styrelsens sida är vi överens om att hållbarheten är en viktig framtidsfråga. Vi jobbar för att få en attraktiv, sund och hållbar bransch. Men det måste samtidigt finnas rätt incitament och drivkrafter att föra utvecklingen framåt, det måste löna sig att göra rätt.

Maria Wetterstrand, det tidigare språkröret för Miljöpartiet är en av talarna på eventet.

Tidigare språkröret Maria Wetterstrand är numera VD för Miltton Purpose, hållbarhetskonsulter.

”Även i ett mer strikt företagsperspektiv går det med fog att säga att långsiktigt lönsamma företag behöver gå i takt med samhällsutvecklingen”, skriver Maria Wetterstrand i en krönika på sin egen hemsida.

Vad är upplägget kring eventet?

-Vi har valt ett ”tune out – tune in”- upplägg. Maria Wetterstrand anlägger ett helikopterperspektiv, Volvos och AstaZero inspel handlar om framtidens teknik för mobilitet och transporter som påverkar framtidens samhälle, medan Amanda Borneke lyfter det lokala, konkreta exemplet i byggbranschen, avslutar Anna Lönn Lundbäck.

Amanda Borneke är prisad hållbarhetsprofil i byggbranschen och ledamot av Byggföretagens miljöutskott i väst.

Den 11 mars håller Byggföreningen för Göteborgsregionen/Södra Älvsborg digital årsstämma. I samband med det bjuds det in till öppet event om hållbarhet. De föredragande är Anna Lönn Lundbäck, Maria Wetterstrand, Volvo, Astazero och Amanda Borneke. Eventet kommer att livestreamas via Byggföretagens hemsida.