”Öka träffsäkerheten i krisstöden till företagen” | Byggföretagen

”Öka träffsäkerheten i krisstöden till företagen”

Stöden till företag spelar en stor roll för mångas överlevnad under pandemin. Därför måste åtgärderna bli mindre krångliga och få bättre träffsäkerhet.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Tillsammans med företrädare från flera andra näringslivsorganisationer pekar Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd på tre principer som bör vara vägledande för regeringen vad gäller stödens inriktning, utformning och genomförande. Dessa är likabehandling, enkelhet och ersättning för inskränkning av näringsfriheten.

– Stöden som hittills lanserats har skett i etapper och varit riktade mot vissa associationsformer och kostnader. Detta har skapat osäkerhet och utestängningseffekter. Så länge det finns restriktioner måste regeringen ta ett större helhetsansvar, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Debattartikeln är publicerad i SvD och kan läsas här.