Ansökan för omställningsstöd är nu öppen | Byggföretagen

Ansökan för omställningsstöd är nu öppen

Publicerad:

Ansökan för omställningsstödet till företag som drabbats av minskad omsättning på grund av pandemin har nu öppnat. Det nya beslutade stödet är uppdelat på tre nya stödperioder. Omställningsstöd kan sökas från det att respektive period öppnar fram till och med den 30 april 2021.

Nya stödperioder:

  • Augusti – oktober 2020, tjänsten öppnar 25 februari klockan 12.00.
  • November – december 2020, tjänsten öppnar 25 februari klockan 12.00.
  • Januari – februari 2021, tjänsten öppnar 1 mars, klockan 10.00.

Ett företag kan få stöd med sammanlagt högst 97 miljoner kronor för de tre stödperioderna. Villkoren skiljer sig åt en del mellan perioderna. Varje period söks separat.

Skatteverket har tagit fram en ny beräkningstjänst till hjälp företag som kan omfattas av stödet.

– Skatteverket skrev i förra veckan att byggbranschen toppar listan vad gäller återkrav av omställningsstöd. Ett återkrav kan naturligtvis bli förödande för det drabbade företaget. Vi vill därför uppmana alla företag som planerar att ansöka om omställningsstöd att vara noggranna med sin ansökan. Det är viktigt att efterfrågade uppgifter anges, och att dessa är korrekta. Använd gärna den beräkningshjälp som Skatteverket tagit fram, säger Sofie Wilhelmsson, skatteexpert Byggföretagen.

Mer information finns här:

Skatteverket – omställningsstöd till följd av corona

Skatteverket – beräkningshjälp av omställningsstöd