Markus Brink driver på för Sund konkurrens i väst | Byggföretagen

Markus Brink driver på för Sund konkurrens i väst

Han är aktiv i Hus- och bostadsutskottet där han leder gruppen Upphandling och sund konkurrens, arrangören bakom webbseminariet den 25 februari. Vi tar pulsen på Markus Brink.

Publicerad:

Du är aktuell som arrangör och ”programledare” för Sund-konkurrens-seminariet som sänds från en studio i Göteborg. Hur känner du inför det och sund konkurrens generellt?

Detta är en fråga som berör oss alla och många är intresserade. Jag är oerhört tacksam att jag/vi får vara med och försöka påverka för att göra skillnad. 

Du är väldigt aktiv i byggföreningen för Göteborgsregionen Södra Älvsborg. Vad är det bästa med att vara aktiv i Byggföretagen?

Bästa sättet att utvecklas är tillsammans med andra. Enklast att nå ut och nå in till beslutsfattare och myndigheter är när vi kommer som en organisation 

Har du några framgångstips du vill dela med dig av till andra företagsledare?

Sund konkurrens är oerhört viktigt och jag vet att det finns en rädsla att sticka ut i frågor där man inte kan garantera att man själv har 100% rena arbetsplatser, det finns en del snåriga regler och på större byggarbetsplatser förekommer det underentreprenörer som man inte kan veta allt om. Därför är det tyvärr svårt att garantera hundraprocentig arbetsplatser, men om vi inte står upp och försöker göra göra skillnaden så kommer vi inte utvecklas. Tillsammans blir vi starkare och kan göra skillnad.