Byggpoddarna att ha koll på | Byggföretagen

Byggpoddarna att ha koll på

Vi har listat poddar om bygg- och infrastrukturbranschen och närliggande ämnen. Hur många har du koll på? Tipsa oss gärna om fler.

Publicerad:

BIM-podden
En podcast framtagen av Adam Mohammadi med syfte att sprida kunskap om konceptet BIM. Genom att intervjua kompetenta aktörer som berättar om nyttan med BIM, så hoppas BIMpodden nå fram till beslutsfattare som behöver BIM-data. 

Bopolpodden
Drivs av Veidekkes bostadspolitik.se och OBOS. Ambitionen är att ge dig koll på veckans aktuella frågor inom bostadspolitik och fördjupning och analys av ett intressant ämne. 

En podd om yrkesstolthet
Här intervjuar Samuel Lindén olika personer för att få höra hur deras yrkesliv ser ut. Som lyssnare kommer du att få lära dig om olika yrken och förhoppningsvis finna inspiration i din karriär. Ofta, men inte alltid, med folk i byggbranschen.

Hela Kedjan
En poddcast där Nima Assadi varje vecka bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad. ”I våra samtal fördjupar vi oss inom olika delar samt resonerar kring hur dessa påverkar helheten. Vad ger egentligen bäst effekt och mest värde när vi summerar samhällsnyttan?” säger Nima.

Installatörspodden
I nystartade Installatörspodden kan företagare, experter med flera samlas i ett eget forum för att diskutera aktuella ämnen som ligger nära installationsbranschen. Var tredje vecka lanseras ett avsnitt med nytt tema och nya gäster.   

Järnvägspodden
Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.I Järnvägspodden får du var tredje vecka ta del av nyheter och fördjupningar som rör den svenska järnvägen. https://www.trafikverket.se/jarnvagspodden

Kakelpodden
Här intervjuar man intressanta personer och tar upp aktuella branschfrågor. Man tar upp produktnyheter, bjuder på trendspaningar och mycket annat.

Radio Allmännyttan
En poddcast från Sveriges Allmännytta. Ämnena rör sig från social housing, stadsplanering och bostadsbyggande till fuktproblem i hus och hur en bostadskö borde se. 

Samhällsbyggarpodden
Undersöker, genom intervjuer med yrkesverksamma, vad de olika titlarna i fastighets- och samhällsbyggarbranschen betyder i praktiken samt belyser aktuella utmaningar och möjligheter. Podcasten görs av Vilhelm Nord i samarbete med Samhällsbyggarna.se.

Samhällsbyggnadskvinnor
En poddcast av Amanda Eklund. ”Jag vill se fler kvinnliga förebilder i branschen och därmed har jag skapat min podcast. I denna podd bjuder jag in verksamma kvinnor i bygg- och anläggningsbranschen som får snacka om sina yrkesroller och varför man jobbar i denna bransch” säger Eklund.

Snickarpodden
Görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi. ”Genom Snickarpodden har vi gett en bild av hur det är att vara kvinna i byggbranschen och slagit hål på många fördomar som har funnits.” säger Wacklin och Gergi. 

Snåret
Svensk byggtjänsts poddcast som gästas av bland andra ministrar, bostadsexperter och arkitekter som diskuterar aktuella frågor inom byggbranschen.

Staden Podcast
En podcast om arkitektur- och stadsfrågor. Staden görs av Dan Hallemar – chefredaktör för Arkitektur, kulturjournalist på Expressen och medverkande i P1-programet Ring kulturradion – tillsammans med Håkan Forsell, urbanhistoriker, arkitekturskribent och författare. Staden är ett samarbete mellan Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur.

Stadspodden
En poddcast om hållbar stadsutveckling som presenteras av NCC där Per Ankersjö varje månad träffar intressanta politiker, forskare och opinionsbildare.

Säkert arbete podden
Podden där du lär dig om säkerhet på ditt arbete. Podden lyfter ämnen som berör alla i byggprocessen, så som buller, arbetsmiljö, schaktning och lyft. Säkert arbete podden leds av Björne Karlsson, verksamhetsledare Byggbranschens Säkerhetspark.

Urbanistica Podcast
Mustafa Sherif (Urban Planner) utforskar, diskuterar och inspireras av människor som delar med sig av sina berättelser om hur vi kan bygga smartare städer. Exempel från runt om i världen lyfts. Podden görs i samarbete med AFRY.

Utveckling i Byggbranschen
Samtal om utveckling och forskning inom byggbranschen med Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF). Anslutna medlemsföretag hos Byggföretagen kan söka bidrag till utvecklingsprojekt från Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond.