Martin är ny arbetsmiljörådgivare i Byggföretagen i syd | Byggföretagen

Martin är ny arbetsmiljörådgivare i Bygg­företagen i syd

Publicerad:

Hallå där, Martin Endunge, som är ny arbetsmiljörådgivare i syd. Berätta lite om dig själv?
Det är jag som tar över- och vid, efter Charlotta som arbetsmiljörådgivare i Byggföretagen i syd. Jag har arbetat som kvalitet-, miljö- och arbetsmiljösamordnare sedan 2005. Till en början inom Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar, och senare på Peab, MVB syd och NRC.

Vad betyder tjänsten för dig?
Den här tjänsten innebär för mig att jag kan fokusera på arbetsmiljö. Det tycker jag känns väldigt bra. Att kunna verka för en säkrare arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud ligger mig varmt om hjärtat.

Jag har tyvärr vid flera tillfällen, och på nära håll, såväl som verksam yrkesarbetare som tjänsteman fått uppleva hur illa det kan gå då säkerhet inte prioriteras. Det är erfarenheter jag gärna varit utan. Men jag tror mig mycket därför ha ett öga för aspekter som kan bidra till att olyckor sker.

Vad kan du hjälpa Byggföretagens medlemmar med?
Jag är väldigt gärna behjälplig med att besöka föreningar, medlemmar och arbetsplatser för att informera kring säker arbetsmiljö.

Det finns omfattande lagstiftning i förordning och föreskrifter för arbetsmiljö. Arbetsmiljölagstiftningen är överordnad mycket annan lagstiftning som t.ex. miljölagstiftning. Allra viktigast är att komma hem från sin arbetsplats lika hel som när man dit anlände. Allt det hjälper jag naturligtvis våra medlemmar gärna med.

Martin nås via:
Mail: martin.endunge@byggforetagen.se
Mobil: 0761-29 60 50