Så skapas hållbar renovering i samverkan | Byggföretagen

Så skapas hållbar renovering i samverkan

Byggföretagen medarrangerar webbinarium 26/4 om möjligheten att renovera hållbart och lönsamt. Moderater är vår energiexpert Birgitta Govén.

Publicerad:

Birgitta Govén, energiexpert, Byggföretagen.

Det svenska fastighetsbeståndet står inför ett omfattande renoveringsbehov. Drygt var sjätte lägenhet i kommunalt ägda fastigheter byggda mellan 1960 och 1970 behöver t ex renoveras.

”Vi behöver renovera mera och vi måste göra det hållbart – tänk långsiktigt, cirkulärt och resurseffektivt så får vi hållbara byggnader en lång tid framåt”, säger Birgitta Govén, energiexpert, Byggföretagen.

EU:s gröna giv

Bygg- och anläggningsbranschen står i dag för drygt en femtedel av Sveriges totala klimatpåverkande utsläpp. EU:s gröna giv är således ett gyllene tillfälle för en hållbar renovering av miljonprogrammet med minskad energianvändning och klimatpåverkan. Därtill är energieffektivisering en växande exportmarknad. Svenska företag har mycket att bidra med när det gäller teknik och metoder.

Energy efficiency first säger EU i renoveringsvågen. Med det kommande energieffektiviseringsstödet finns det möjlighet att spara mycket energi och pengar – anmäl dig till webinariet så ger vi dig många tips och idéer!”, säger Birgitta Govén.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till webbinariet