Byggföretagen om kritiken mot Sverigeförhandlingen | Byggföretagen

Bygg­företagen om kritiken mot Sverigeförhandlingen

Staten satsade i Sverigeförhandlingen 20 miljarder kronor på regional kollektivtrafik i utbyte mot utökat bostadsbyggande. Nu konstaterar Riksrevisionen att antalet nya bostäder som byggs som ett resultat av satsningarna sannolikt är lägre än förväntat.

Publicerad:

Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

– Beslutsfattare måste orka se hela bilden när de satsar på samhällsbygget. Satsningar på infrastruktur är en viktig motor för ökat bostadsbyggande. Samtidigt visar Riksrevisionen att statliga och kommunala satsningar inte görs i ett vakuum, utan är beroende av fastighetsägares och privatpersons möjligheter att finansiera sina investeringar. Antalet byggda bostäder påverkas förstås av t ex kreditrestriktioner och hyresregleringar, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Här kan du ta del av Riksrevisionens rapport