Framtida anläggare och maskinister söker praktikplats! | Byggföretagen

Framtida anläggare och maskinister söker praktikplats!

På Bräckegymnasiets anläggnings- och maskinförarutbildning får eleverna en bred grund inför framtida yrkesliv. Just nu står dock många av programmets elever utan en praktikplats. Här finns nu en fantastisk möjlighet att vara med och utbilda framtidens anläggare och maskinister.

Publicerad:

På Bräckegymnasiet i Göteborg finns en unik anläggnings- och maskinförarutbildning där eleverna får en bred grund inför framtida yrkesliv. Vad som särskiljer just denna utbildning är att alla elever läser både anläggning och maskinkörning, vilket ger dem möjlighet till två yrkesbevis och en bred grund att stå på.

– Vi är i stort sett ensamma på västkusten att ha en sådan här typ av utbildning som inte är uppdelad i två olika inriktningar, utan som ger eleverna bred kompetens inom både anläggning och maskinkörning, säger Håkan Ekelund, anläggningslärare på Bräckegymnasiet i Göteborg.

Just nu står dock många av programmets elever utan en APL-plats, trots att vi befinner oss i den största stadsutvecklingen under modern tid i Göteborg.

– Det är ett högt tryck på utbildningen och många elever som söker in, men om vi inte hittar praktikplatser kommer vi tvingas att kraftigt minska antalet studerande vid programmet, berättar Håkan Ekelund.

Till höstterminens start behövs ett 40-tal praktikplatser för elever från både årskurs två och tre. Här finns nu en fantastisk möjlighet att vara med och attrahera unga talanger och utbilda framtidens anläggare och maskinister. Är just ditt företag intresserad av att ta emot en praktikant från Bräckegymnasiet? Anmäl ert intresse redan nu till Ann-Sofie Lind, Byggföretagen eller Håkan Ekelund.

Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning väst, telefon 031-708 41 06, e-post ann-sofie.lind@byggforetagen.se

Håkan Ekelund, anläggningslärare Bräckegymnasiet, telefon 072-547 81 70, e-post hakan.ekelund@educ.goteborg.se

För dig som är intresserad finns även möjlighet att besöka Bräckegymnasiet och deras anläggning på Stora Holm för att få mer information om utbildningen. Kontakta Håkan Ekelund för att boka en tid.