Hitta nya medarbetare via Tekniksprånget | Byggföretagen

Hitta nya medarbetare via Tekniksprånget

Erbjud en praktikplats och få en potentiell framtida medarbetare. Tekniksprånget har lockat många till ingenjörsyrket.

Publicerad:

Via Tekniksprånget kan ungdomar som gått ut gymnasiet göra fyra månaders praktik på ditt företag.

”Förutom möjligheten att inspirera unga till att välja ingenjörsyrket inom samhällsbyggnad och bli era framtida medarbetare ger Tekniksprånget er en möjlighet att etablera en tidig kontakt och få unga ambassadörer som pratar väl om er bland vänner och studiekamrater”, berättar Helena Gyrulf, verksamhetschef, Tekniksprånget.

Joakim Bessfelt, handledare på Skanska:
”Det är brist på ingenjörer och vi behöver även locka fler kvinnor till branschen. Att bli handledare genom Tekniksprånget är ett väldigt enkelt sätt att bidra.”

Tekniksprångaren Amanda Lönnqvist praktiserade hos Skanska:
”Jag tror att många har fördomar om byggbranschen, att jargongen är hård och klimatet är tufft. Praktiken har gett mig en annan bild. Här på Skanska finns en fin gemenskap och alla jag mött har varit inkluderande och gärna delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Jag har absolut fått en bra bild av byggbranschen och skulle utan tvekan kunna återvända i framtiden.”

Tekniksprångaren Jesper Kullman är nu tillbaka på JM som ingenjör:
”Det är tack vare Tekniksprånget som jag valde samhällsbyggnad. Innan var jag inriktad på maskin eller industriell ekonomi, men praktiken hos JM gjorde att jag fick upp ögonen för byggbranschen. Tekniksprånget hjälpte mig att göra ett bättre val helt enkelt.

Så går du tillväga för att erbjuda praktikplats via Tekniksprånget.