Åsa blev Årets byggelev | Byggföretagen

Åsa blev Årets byggelev

Framtiden är ljus för Åsa Gustafsson från Marks kommun. Förra veckan tog hon studenten från Viskastrandsgymnasiet i Borås och tilldelades Byggföretagens stipendium Årets byggelev. Nu väntar ett nytt, spännande jobb på Peab.

Publicerad:

Hur känns det att bli Årets byggelev?

Det känns väldigt roligt och samtidigt är jag lite chockad, det här var jag inte beredd på.

Vad fick dig att välja byggbranschen?

Intresset kommer från min pappa. Jag ville redan som liten vara med och hjälpa pappa när han fixade hemma med exempelvis renovering och staketbygge. Till och med mina förskolelärare sa att jag skulle bli snickare. Det har alltid funnits med mig.

Vad har du för förväntningar på nya jobbet?

Det ska bli riktigt kul att komma ut i arbetslivet på riktigt. Det är också nytt för mig med ett större företag så det blir spännande. Det blir annat nu än när man gör praktik, man har ett annat perspektiv efter utbildningen och med en examen i ryggen.

Vad drömmer du om?

Starta eget företag och hålla på med många olika saker, till exempel renovering och ombyggnad. Gärna mycket finsnickeri, det tycker jag är allra roligast. Det hade varit en dröm som går i uppfyllelse.