Politisk diskussion om hur infrastruktursatsningar bygger samhället | Byggföretagen

Politisk diskussion om hur infrastruktursatsningar bygger samhället

Publicerad:

– Vi står inför ett vägskäl. Sverige växer, ekonomin behöver startas om och hållbarheten stärkas. Det kräver ökad kapacitet och att samhället byggs ihop. De förändringar som annars sker över decennier har snabbats på av pandemin och lett till att nya behov uppstått gällande boende, arbete och resor, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

På onsdag 16 juni livesänds det sjunde och avslutande webbinariet i serien Järnvägen till framtiden. Webbinarieserien belyser hur satsningar på (transport)infrastruktur kan vara en motor i att bygga samhället robust och öka tillväxten. Till onsdagens webbinarium har vi samlat politiker från samtliga riksdagspartier för att delta i samtalet och dela med sig av sin syn.

Webbinarieserien vänder sig i första hand till de som behöver öka kunskapen inför det kommande årets angelägna beslut som krävs för att Sverige ska kunna ställa om till att bli långsiktigt hållbart och konkurrenskraftigt.

Här finns anmälan och mer information.