Full fart på Byggkollo i Karlstad | Byggföretagen

Full fart på Byggkollo i Karlstad

Just nu är barn mellan 8-12 år på en veckas Byggkollo. Deltagarna bygger lådbil, har lådbilsrally, gjuter i betong och snickrar en fågelholk. De besöker också en byggarbetsplats. Heja Byggföretagen i Värmland och Nobelgymnasiet!

Publicerad:

Carin Hansdotter, Bransch- och föreningsansvarig Örebro och Värmland, Byggföretagen, svarar på tre frågor om Byggkollot.

Vilka har möjlighet att delta och vad får de göra?

Barn mellan 8-12 år har möjlighet att söka en plats. Det är kostnadsfritt och barnen får komma till kollot under en vecka. Deltagarna bygger en lådbil under veckan och kollot avslutas med lådbilsrally sista dagen. De får också gjuta i betong, snickra en fågelholk samt besöka en byggarbetsplats. Riktigt spännande har det varit att komma nära en grävmaskin.

Byggkollo, vem arrangerar det?

Byggkollot i Karlstad är ett samarbete mellan Byggföretagens lokalförening i Värmland och Nobelgymnasiet. Karlstad Kommun tar hjälp av föreningslivet i Karlstad för att anordna dagkolloveckor för barn under sommaren. Värmlands Byggförening har valt att återuppliva ett koncept som de genomförde i början av 2000-talet.

Vilka tar hand  om barnen?

Vi har en ansvarig lärare från Byggprogrammet vid Nobelgymnasiet och fem gymnasieelever som läser bygg- och anläggningsprogrammet. Dessa har lön via kommunens sommarjobbsorganisation där kommunen erbjuder tre veckors sommarjobb.