Oberoende konsultrapport ger Byggföretagen rätt | Byggföretagen

Oberoende konsultrapport ger Bygg­företagen rätt

Byggföretagen har varnat för att 200 000–400 000 jobb riskeras vid ett stopp för kalkbrytning i Slite på Gotland. Nu ger regeringens konsultrapport Byggföretagen rätt.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

– Det råder samstämmighet bland sakkunniga parter att konsekvenserna på kort sikt är allvarliga och skapar negativ påverkan på berörda branscher och samhället i stort, konstaterar konsultbolaget Ramboll, enligt uppgifter till TT.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, är inte förvånad:

– Att det blir illa med ett stort byggstopp kräver egentligen inga fler konsultrapporter. Våra oroliga medlemmar vill veta att regeringen söker lösningar för att eliminera risken för stopp, inte minimera risker av konsekvenserna av ett, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Läs mer här.