Ökade materialkostnader oroar Byggföretagens medlemmar | Byggföretagen

Ökade materialkostnader oroar Bygg­företagens medlemmar

Priserna på vissa typer av byggmaterial har mer än fördubblats sedan årsskiftet. Nu ökar oron för inställda och försenade projekt.

Publicerad:

Priserna skenar på byggmaterial.

– Kostnadsökningarna kom i våras och under sommaren. En väldigt kraftig och snabb ökning har slagit väldigt hårt. För våra medlemsföretag är det viktigt att försöka ta höjd för kostnaderna och ha en löpande dialog med sina beställare, säger Mia Adelöf, bransch- och föreningsansvarig för Byggföretagen i Jönköping, i en kommentar till SVT.

Ökningar på 65 procent

Kostnadsökningarna gäller bland annat gips, OSB, isolering, stål, armering, trävirke och diverse plastbaserade material. Enligt uppgifter Byggföretagen har tagit del av uppgår prishöjningarna i vissa fall till så mycket som 65 procent.

SVT:s reportage om ökade materialkostnader

Mer information om hur riskerna med kostnadsökningar kan minimeras och hanteras