Vi bjuder in till seminarium under Frihamnsdagarna | Byggföretagen

Vi bjuder in till seminarium under Frihamnsdagarna

Den 3 september bjuder Byggföretagen i väst in till seminarium under Frihamnsdagarna på temat ”Hur bygger vi en hållbar drömstad?”. Anna Lönn Lundbäck, regionchef och nationell hållbarhetssamordnare, är moderator.

Publicerad:

Anna Lönn Lundbäck, nationell hållbarhetssamordnare på Byggföretagen. Foto: Emelie Asplund

Vad är Frihamnsdagarna och varför är vi med?

Frihamnsdagarna är nytt för i år. En demokratisk mötesplats och arena för fria samtal, inspirerat av Almedalen och Järvaveckan, med partners som Svenskt Näringsliv och Göteborgs stad. Här kan olika aktörer samlas och samtala om viktiga samhällsfrågor årets teman är framtid, demokrati och hållbarhet och det vill vi ju såklart vara med på.

Vad kommer seminariet innehålla?

Vårt seminarium handlar om hur vi bygger en drömstad på ett hållbart sätt. Det blir ett panelsamtal med representanter från byggbranschen och unga politiker där vi pratar dels om byggbranschens väg mot en hållbar produktion, dels hur vi ger plats för människorna och deras synpunkter på hur staden ska formas.

Hur ser en drömstad ut enligt dig?

En stad med trygghet och bostäder för alla. Där man tar till vara på naturens resurser och inte förbrukar mer än vad man behöver. Men också härliga mötesplatser som kaféer och restauranger.

Seminariet äger rum fredag 3 september 09.00–09.45. Kom och lyssna på plats i Frihamnen, Göteborg eller se det digitalt här.

Hur ser din drömstad ut? Svara gärna på 5 snabba enkätfrågor här.