Så bygger vi en hållbar drömstad | Byggföretagen

Så bygger vi en hållbar drömstad

Hur ser en drömstad egentligen ut och hur bygger vi den på ett hållbart sätt? Detta diskuterades på Byggföretagens seminarium under Frihamnsdagarna.

Publicerad:

Det blev ett spännande samtal mellan byggbranschen och unga politiker under Frihamnsdagarna i Göteborg. Temat på Byggföretagens seminarium var ”Hur bygger vi en hållbar drömstad?” och diskussionerna gick från hur en drömstad egentligen ser ut till hur vi på ett hållbart sätt bygger den.

”Viljan finns, tekniken finns och utrustningen finns. Nu gäller det att få ihop det här och göra det tillsammans. Vi kan inte göra detta själva. Det måste ske med byggbranschen, myndigheter och politiker tillsammans, hand i hand” sa Jörgen Johansson, Swerock, om branschens fortsatta hållbarhetsarbete.

Kristin Lundmark, Wästbygg och Jörgen Johansson, Swerock representerade byggbranschen under seminariet. Anna Lönn Lundbäck, Byggföretagen i väst, var moderator.

Här kan du se seminariet i efterhand.