Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2021 - finalisterna | Byggföretagen

Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2021 – finalisterna

För femte året i rad delar Byggföretagen ut priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland. Med priset vill vi uppmärksamma branschen och inspirera fler aktörer att arbeta för en attraktiv, sund och säker byggbransch. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Publicerad:

De tre finalisterna och nomineringar:

Diös

Fastighetsbolaget Diös är en viktig aktör i utvecklingen av Norrland och Sundsvall. Det nybyggda hotellet i Sundsvalls stadskärna visar på mod och beslutsamhet och sammanbinder stadskärnan med det nya kvarteret Noten. Diös är en uppskattad kund till branschens leverantörer och bidrar till stadsutveckling genom sin målmedvetna satsning att ständigt sätta stadskärnan i fokus.


Timrå kommun

Timrå kommun har under lång tid arbetat med att förbättra villkoren för företagandet, vilket resulterat i Norrlands bästa företagsklimat. Företag etablerar sig och växer samtidigt som kommunen utvecklar sina egna anläggningar. Timrå kommun har visat att ett tydligt politiskt mål med värderingar som genomsyrar verksamheten leder till god kommunikation, service och bemötande – vilket i slutändan gynnar samhällsbyggandet.


Trafikverket

Den stora satsningen på Sundsvallspusslet visar resultat. 2021 färdigställs triangelspåret i Bergsåker, ombyggnaden av E14 och gamla E4 genom Sundsvall. Tillsammans ger det förbättrad säkerhet, framkomlighet och en bättre miljö. I Sundsvall knyts stadsmiljön samman med nya områden i hamnen. Trafikverket är en viktig samhällsbyggare och en uppskattad kund till branschens leverantörer.


Juryn utser vinnaren som presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 11 november.

Mer information om Årets samhällsbyggare i Västernorrland