Cementkris kräver förlängt kortidsstöd, Magdalena Andersson | Byggföretagen

Cementkris kräver förlängt kortidsstöd, Magdalena Andersson

Förläng korttidsstödet så att i grunden livskraftiga företag inte tvingas till konkurs eller uppsägningar som följd av cementkrisen. Det är budskapet från Byggföretagen, Byggnads och Seko i gemensamt brev till finansminister Magdalena Andersson.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

I brevet konstateras att kortidsstödet varit en välkommen stödåtgärd under pandemin.

”Tyvärr ser vi nu andra orosmoln för vår bransch och direkt närliggande. Stora störningar i cementförsörjningen riskerar inträffa från november månads slut. (—) Vi anser därför att den karenstid på 24 månader som vanligtvis inträder efter att ett företag använt korttidsarbete – men som slopades tillfälligt t.o.m. 30 juni 2021 – fortsatt slopas tillsvidare. Detta så att företag som redan använt korttidsarbete under pandemin även kan göra det när de drabbas av problem på grund av cementbrist, som det faktiskt inte själva kan råda över” skriver Byggföretagen, Byggnads och Seko i brevet.

Ta del av brevet till finansminister Magdalena Andersson här