Byggföretagen i möte med regeringens nya bostadsminister | Byggföretagen

Bygg­företagen i möte med regeringens nya bostadsminister

Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd och näringspolitiska chef Tanja Rasmusson var på fredagen inbjudna till statsrådet för att diskutera branschens möjligheter och utmaningar.

Publicerad:

Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd tillsammans med bostadsminister Johan Danielsson (S)

– Vi hade ett kort men konstruktivt möte! Behovet av fler bostäder, bättre infrastruktur och en trygg råvaruförsörjning är avgörande för Sveriges konkurrensförmåga. Men att mycket behöver byggas på kort tid skapar också möjligheter för lycksökare som inte har i samhällsbyggnadssektorn att göra. Byggföretagens fokusområden attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning har i dag en tydlig plats på den politiska dagordningen, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

På mötet fick Johan Danielsson och statssekreterare Mattias Landgren b la ta emot varsitt förhandsexemplar av Byggföretagens reformagenda Så bygger vi Sverige bättre – en offensiv agenda för hela samhällsbygget.

Här kan du läsa mer om Byggföretagens prioriterade frågor