Byggföretagen lanserar näringspolitisk reformagenda | Byggföretagen

Bygg­företagen lanserar näringspolitisk reformagenda

Byggföretagen inleder valåret 2022 med att lansera en näringspolitisk reformagenda. Välkommen på releaseevent!

Publicerad:

Så bygger vi Sverige bättre - en offensiv agenda för hela samhällsbygget.

– Det behövs en politisk helhetssyn som på ett vassare sätt än i dag balanserar tillväxt och klimatutmaningar. Sverige förtjänar bättre än bostadsbrist, regelkrångel och osäkra råvaruleveranser, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Byggföretagens reformagenda lyfter bland annat fram policyförslag för mer bostadsbyggande, ökad kapacitet på järnvägen, tryggare elförsörjning och en miljölagstiftning som underlättar industriell utveckling.

Policyförslag inom nio olika ämnesområden

– Byggföretagen lämnar över 39 policyförslag inom nio olika ämnesområden till politiska beslutsfattare på samtliga nivåer. Alla våra reformer grundas i övertygelsen om att långsiktighet varar längst, att hållbarhet lönar sig och att framgång är störst när den delas av många. Tillsammans bygger vi Sverige bättre, säger Tanja Rasmusson.

Reformagendan lanseras med ett releaseevent den 12 januari 2022 i Näringslivets hus klockan 15.30-17.30.

Medverkar och kommenterar gör Anna Kinberg-Batra, rådgivare och tidigare partiledare för Moderaterna, Lars Stjernkvist, tidigare kommunalråd i Norrköping och partisekreterare för Socialdemokraterna samt Peter Wennblad, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Här kan du anmäla dig till eventet.