Var med och utbilda framtidens anläggare och maskinister! | Byggföretagen

Var med och utbilda framtidens anläggare och maskinister!

Genom att erbjuda praktikplatser till Bräckegymnasiets elever har HTE Produktion AB kunnat anställa fler medarbetare. Colin Robinson, arbetschef, tycker det är viktigt att vara med och utbilda framtidens yrkesarbetare.

Publicerad:

På Bräckegymnasiets anläggnings- och maskinförarutbildning i Göteborg får eleverna en bred grund inför framtida yrkesliv. Nu drar en ny termin igång och fler praktikplatser behövs. Colin Robinson jobbar som arbetschef på HTE Produktion AB och har väglett flera elever under deras praktik.

– Det är svårt att få tag på anläggare idag. Vi behöver fler till branschen och därför är det viktig för oss att erbjuda praktikplatser. Då kan vi vara med från början och hjälpa till att utbilda framtidens yrkesarbetare. Vi har två tidigare elever från Bräckegymnasiet på min avdelning som nu jobbar heltid hos oss, vilket är jätteroligt.

Utbildningen på Bräckegymnasiet är unik eftersom den ger eleverna möjlighet till två yrkesbevis.

– Vi är i stort sett ensamma på västkusten att ha en utbildning som inte är uppdelad i två olika inriktningar utan ger eleverna kompetens inom både anläggning och maskinkörning, säger Håkan Ekelund, anläggningslärare på Bräckegymnasiet.

Vill ditt företag också vara med och utbilda framtidens anläggare och maskinister? Ta emot en praktikant från Bräckegymnasiet! Anmäl ert intresse till Ann-Sofie Lind, Byggföretagen eller Håkan Ekelund, Bräckegymnasiet.

Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning i väst
031-708 41 06, ann-sofie.lind@byggforetagen.se

Håkan Ekelund, anläggningslärare Bräckegymnasiet
072-547 81 70, hakan.ekelund@educ.goteborg.se