Årets byggkvinna 2022 öppnar för nominering och nya priskategorier | Byggföretagen

Årets byggkvinna 2022 öppnar för nominering och nya priskategorier

Nu öppnas nomineringen till Årets byggkvinna 2022 och i samband med det lanseras två nya priskategorier. "Årets byggföretag" och "Årets mest inspirerande resa" ska i samklang med "Årets byggkvinna" lyfta fram kvinnliga förebilder och företag, som strategiskt arbetar för att fler kvinnor ska söka sig till bygg- och anläggningsbranschen.

Publicerad:

Målet med priset Årets byggkvinna är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser. Nomineringen pågår till den 8 mars och därefter kommer alla som vill kunna rösta på sin finalist i respektive kategori. Vinnarna koras den 5 maj.

– Det finns ett stort intresse av att uppmärksamma kvinnliga förebilder i bygg- och anläggningsbranschen. För oss är det en viktig uppgift, som vi gärna stöttar i strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i branschen. Förra årets positiva gensvar visade på en överraskande bredd på nomineringarna, vilket gör att vi nu lanserar två nya priskategorier, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

– Under förra året var engagemanget otroligt stort och vi såg hur hela branschen tillsammans nominerade förebilder från sina organisationer och byggarbetsplatser. Med det stora söktrycket känns det därför extra kul att vi nu öppnar nomineringarna för andra gången. Tillsammans lyfter vi fram kvinnliga förebilder från branschen och visar att sektorn är en plats för alla, oavsett kön, läggning eller ursprung. Se till att nominera din förebild idag. Vi gör detta tillsammans, säger Sandra ”Byggsandra” Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör och medgrundare av priset.

Nominera senast 8 mars. Vinnarna utses 5 maj, vilket sänds digitalt.
Tre kategorier: Årets byggkvinna, Årets byggföretag, Årets mest inspirerande resa.
Folkets röst: Alla som vill kan rösta på sina finalister mellan 15-22 april.

Jury – Årets byggkvinna 2022
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör och medgrundare av priset
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet, Byggföretagen
Folkets röst