De antog utmaning för att lära mer om byggprojektets utsläpp | Byggföretagen

De antog utmaning för att lära mer om byggprojektets utsläpp

I Byggutmaning Klimatbudget deltog flera byggföretag under hösten för att lära sig beräkna och minska byggprojektets utsläpp. Kålltorps Bygg var en av deltagarna.

Publicerad:

Dennis Fredin, KMA på Kålltorps Bygg, om varför de valde att delta i utmaningen, som arrangerades av Byggföretagen i väst tillsammans med Johanneberg Science Park.

Varför deltog ni?

För oss låg denna utmaning helt rätt i tiden, inte minst med tanke på det nya lagkravet att beräkna utsläppen vid nybyggnadsprojekt som inträdde vid årsskiftet. Här var vi tvungna att lära oss mer, till exempel hur vi hanterar ändringarna internt och vilka verktyg som passar oss. Vi vill också visa att vi är redo, nu när kunderna börjar ställa mer krav kopplat till klimatreducerade åtgärder.

Varför är det viktigt med en klimatbudget?

Branschen är i behov av fler verktyg för att kunna arbeta mot klimatneutralitet, och en klimatbudget är ett bra sätt att både få koll på och minska sin klimatpåverkan.

Något tips till andra företag som vill komma i gång med en klimatbudget?

Börja redan idag! Byggbranschen har en stor påverkan på miljön och därmed måste vi ta vårt ansvar för att skapa förändring. Dessutom ser vi redan nu att klimatet är en konkurrensfråga. Ta chansen att vara med i Byggutmaning Klimatbudget, det är ett guldläge att få ställa frågor direkt till experter och träffa andra att dela kunskaper och erfarenheter med.

Anta utmaningen du med! På torsdag den 10 februari drar nästa omgång av Byggutmaning Klimatbudget igång, anmäl dig nu.

Vill du läsa mer om klimatbudget? Ladda ner vår guide.

Byggutmaning Klimatbudget – en guide för dig som vill minska byggprojektets utsläpp