Fokus hållbarhet på Bohus och Norra Älvsborgs årsstämma | Byggföretagen

Fokus hållbarhet på Bohus och Norra Älvsborgs årsstämma

Det är ett fullspäckat program när Bohus och Norra Älvsborgs byggförening bjuder in till stämma den 10 mars på temat hållbarhet. Emma Schewenius, bransch- och föreningsansvarig, berättar mer.

Publicerad:

Emma Schewenius är bransch- och föreningsansvarig för byggföreningen Bohus Norra Älvsborg.

Temat är hållbarhet – varför är det viktigt?

Byggbranschen har en stor påverkan på klimatet, men därför har vi också goda chanser att göra skillnad. Nu måste vi öka takten för att nå målet om klimatneutralitet senast år 2045. Minskad klimatpåverkan ligger högt upp på många företags agendor, inte minst inom bygg- och anläggningssektorn och redan nu finns mycket branschen kan göra för att skynda på omställningen.

Varför är det viktigt att delta på årsstämman?

Det är ett sätt för medlemsföretagen att vara med och påverka, göra sin röst hörd. På årsstämman får man en inblick i den lokala verksamheten och samtidigt möjlighet att framföra det man vill att vi ska fokusera på det kommande året.

Vad bjuder denna eftermiddag på?

Det blir två inspirerande föreläsningar. Dels kommer Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i väst, att prata om klimatarbetet i branschen, dels får vi ta del av Micke Darmell och hans spännande föreläsning TIME-OUT som handlar om tid och vad vi gör med den. Vi avslutar med en gemensam middag.

Anmäl dig till årsstämman den 10 mars för en spännande eftermiddag full av inspiration.