Hållbarhetsentreprenörens tips för framgångsrikt klimatarbete | Byggföretagen

Hållbarhetsentreprenörens tips för framgångsrikt klimatarbete

På byggföreningen Göteborg och Södra Älvsborgs årsstämma den 8 mars får vi lyssna till hållbarhetsentreprenör Rebecka Carlsson. Vi har frågat om hennes bästa tips för ett framgångsrikt klimatarbete.

Publicerad:

Byggprocessen ska bli snabbare.

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör, affärsrådgivare och författare, och har bland annat jobbat som politisk sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister. På byggföreningen Göteborg och Södra Älvsborgs årsstämma den 8 mars får vi ta del av hennes inspirerande föredrag som handlar om de spännande affärsmöjligheter som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts.

Hur får man ett framgångsrikt klimatarbete i sitt företag?

Sätt mål och ta fram strategier för hur ni kan minska era egna utsläpp, och koordinera klimat- och hållbarhetsarbetet så att det leds av företagets ledning. Se till att ert klimatarbete går i linje med en hållbar utveckling som helhet, till exempel enligt Agenda 2030, och var minst lika kundfokuserade i hållbarhetsarbetet som i alla andra avseenden. Gör era hållbara erbjudanden till de mest attraktiva valen för kunden.

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör, affärsrådgivare och författare.