Högsta förvaltningsdomstolens beslut att avslå yrkande om inhibition ger kort andningspaus | Byggföretagen

Högsta förvaltningsdomstolens beslut att avslå yrkande om inhibition ger kort andningspaus

Högsta förvaltningsdomstolen har idag meddelat att man avslår yrkandet på inhibition i målet om rättsprövning av regeringens beslut angående Cementa AB. Det innebär att regeringens beslut om att ge Cementa AB tillstånd att bryta kalk i Slite fortsatt gäller.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen

 – Det här är ett bra besked för byggbranschen och Sverige. Men även med detta beslut finns en överhängande risk för att vi står inför en ny cementbrist till årsskiftet då tillståndet går ut. Det här ger oss bara en kort andningspaus, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

Regeringen har beslutat att Cementa AB får fortsätta bryta kalk i Slite på Gotland till och med 31 december 2022. Därefter krävs ett nytt tillstånd.