Så fungerar det nya yrkesutbildningsavtalet | Byggföretagen

Så fungerar det nya yrkes­utbildningsavtalet

Vad skiljer egentligen det gamla och nya yrkesutbildningsavtalet åt? Ann-Sofie Lind, kompetensförsörjning i väst, bjuder in till webbinarium den 3 mars.

Publicerad:

Vilka är de största skillnaderna mellan det gamla och nya avtalet?

Enligt det nya avtalet, YUA 2020, krävs en godkänd grundutbildning som följs av en kvalificeringstid, räknad i månader, för att lärlingen ska få sitt yrkesbevis. Lärlingsboken har helt försvunnit och tiden dokumenteras istället hos arbetsgivaren. Nya lönetabeller har också införts med YUA 2020, och det är nu möjligt att provanställa en lärling. 

Eftersom de båda avtalen skiljer sig åt på många punkter är det viktigt att veta vilket avtal som gäller för varje enskild lärling. Att göra rätt från början sparar mycket tid för både lärling och arbetsgivare.

Få koll på yrkesutbildningsavtalet – anmäl dig till informationstillfället den 3 mars.

Kontakt

Ann-Sofie Lind

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 708 41 06

ann-sofie.lind@byggforetagen.se