Så ska fler lockas till den gröna byggboomen | Byggföretagen

Så ska fler lockas till den gröna byggboomen

Nu finns Byggföretagen på den nya jobbsajten MindDig som ska locka arbetskraft till de gröna industrisatsningarna i Norr- och Västerbotten. Det här är ett sätt för våra medlemsföretag att rekrytera, berättar Byggföretagens Erik Ranängen.

Publicerad:

Erik Ranängen, bransch- och föreningsansvarig i Norrbotten

– MindDig har en mycket stor potential att locka kompetens, dvs människor som kan saker, till Norrbotten och Västerbotten och vi behöver många fler människor med olika kompetenser i vår bransch. Vi är de som är först på plats i den gröna omställningen, vi bygger den infrastruktur industrin måste ha på plats innan de kan starta och de bostäder som behövs för de som kommer, och därför känns det bra att vi är med tidigt på MindDig. Syftet med vår medverkan som branschorganisation är att vi vill ge våra medlemsföretag möjlighet, att via vår sida på MindDig, marknadsföra sina företag och visa de lediga tjänster de har, säger Byggföretagens Erik Ranängen som är bransch- och föreningsansvarig i Norrbotten.

De kommande 20 åren förväntas det byggas för 1000 miljarder kronor. Men ska det bli möjligt behövs arbetskraft.


– När jag pratar med våra medlemsföretag så säger de att de behöver alla sorters kompetens, det är skriande brist på alla de olika yrkeskategorier vi har. Om jag ber dem vara mer specifika så påtalar de det stora behovet av yrkesarbetare.

Och intresset för den gröna byggboomen i norra Sverige är stort.

– Det är ett mycket stort intresse och det är många som hör av sig till mig och mina kollegor och vill höra mer om Norrbotten och Västerbotten. Vi ser också att många av våra medlemsföretag som verkar i andra delar av Sverige etablerar sig här uppe. Norra Sverige är glödhett.

MindDig