Byggkollosuccén sprider sig över landet | Byggföretagen

Byggkollosuccén sprider sig över landet

Förra året fick över 70 barn möjlighet att bygga lådbilar, gjuta i betong och snickra en fågelholk på Byggkollo i Karlstad. Nu sprider sig succén till Eskilstuna och Linköping. Och intresset är stort. Byggföretagens Tobias Elf Svensson berättar mer.

Publicerad:

Varför görs detta?

– Vi vill att barnen ska upptäcka hur kul det är att bygga! Som bransch måste vi hitta flera sätt att nå ut om vad bygg är och att det kan vara väldigt roligt. Därför har vi nu nystartade byggkollon i Eskilstuna och Linköping för barn mellan 8-10 år, säger Tobias Elf Svensson, Företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen.

Hur har intresset för byggkollot varit?

– I båda städerna har intresset varit jättestort från alla håll och kanter. Vi har precis räknat klart anmälningarna i Eskilstuna som landade på 150 anmälningar varav 70 är tjejer och 80 är killar.

Vad kommer deltagarna att få göra på byggkollot?

– De kommer att få bygga lådbilar, gjuta betong och kanske få sitta i en cool maskin! säger Tobias Elf Svensson.