Regler kring arbetstider – vad gäller? | Byggföretagen

Regler kring arbetstider – vad gäller?

Kollektivavtalet innehåller arbetstidsregler som du som arbetsgivare måste ha koll på för att inte bryta mot lag och avtal – något som kan bli dyrt. Anders Fareskog, arbetsrättsjurist Byggföretagen i väst, förklarar.

Publicerad:

Anders Fareskog, arbetsrättsjurist på Byggföretagen i väst.

– Vi får många frågor om arbetstid. Det handlar främst om situationer där anställda vill arbeta koncentrerat vissa perioder för att kunna vara lediga längre under andra perioder. Byggavtalet innehåller detaljerade och speciella arbetstidsregler som du som arbetsgivare måste känna till.

Hur mycket övertid får man jobba under en fyra-veckors-period?

– I Byggavtalet regleras den ordinarie arbetstiden till fyrtio timmar i veckan, alltså 160 timmar per fyra-veckors-period. Utöver det får man jobba som mest 32 timmar övertid under samma period.

Vill du lära dig mer om arbetstidsregler? Anmäl dig till ett lunchseminarium den 7 april. Anders Fareskog och Siri Åhlmans, arbetsrättsjurister på Byggföretagen i väst, går igenom reglerna och kan svara på dina frågor.