Så lockar vi fler kvinnor till branschen | Byggföretagen

Så lockar vi fler kvinnor till branschen

”Ledarskap och kommunikation spelar stor roll.” Isabell Nilsson jobbar som verksamhetschef för maskinuthyrning på Tommy Byggare och vill locka fler kvinnor till branschen.

Publicerad:

Isabell Nilsson jobbar som verksamhetschef på Tommy Byggare.

Hur arbetar man för att öka jämställdheten och locka fler kvinnor till branschen?

– Ledarskap och kommunikation spelar stor roll. Att vi som företag fortsätter visa att jämställdhet är viktigt för oss och att vi aktivt jobbar med detta, så att alla känner sig välkomna. Sen tror jag verkligen på att visa att det finns kvinnor som arbetar i branschen, som trivs och utvecklas här. Inspirera fler till att våga söka sig till ett roligt jobb inom vår bransch.

Tillsammans med sina kvinnliga kollegor startade hon en jämställdhetsgrupp. Syftet – att få fler kvinnor till företaget.

– Vi satte som mål att rekrytera ytterligare två kvinnliga yrkesarbetare och fyra kvinnliga tjänstepersoner, varav minst en i chefsposition.

Med jämna mellanrum träffades gruppen för att bolla idéer och förslag – hur lockar man fler kvinnor till branschen?

– Vi har bland annat arbetat med att få till ett bättre utbud av kvinnliga arbetskläder och byggt om våra byggbodar med anpassade omklädningsrum. Att kunna stänga om sig har faktiskt alla sett ett behov av, kvinnor som män.

Nu är projektet avslutat men ett kvinnligt nätverk lever kvar i företaget som fortsätter arbetet med jämställdhet.

– Vi är väldigt glada över att ha överträffat vårt mål. Idag är vi nästan dubbelt så många kvinnor som när gruppen startades. Vi kan klappa oss på axeln och säga – nu är vi faktiskt fler. Nu fortsätter vi arbetet så att vi kan bli ännu fler kvinnor i branschen.