Byggbranschen välkomnar beslut om högskolebehörighet | Byggföretagen

Byggbranschen välkomnar beslut om högskolebehörighet

Med stöd av moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och vänsterpartiet återinför nu regeringen högskolebehörighet på yrkesprogrammen. Det står klart efter dagens riksdagsomröstning. Byggföretagen välkomnar beskedet.

Publicerad:

Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.


– Det här är ett beslut som byggbranschen längtat efter. Tillsammans med vårt arbete för att attrahera fler till branschen hoppas vi att det ska ge en efterlängtad ökning av sökande till yrkesprogrammen, säger Elin Kebert, kompetensförsörjningsexpert på Byggföretagen.

För bygg och anläggningsprogrammet innebär beslutet att eleverna från och med 2023 kommer erbjudas 2800 poäng och högskolebehörighet. De som börjar programmet och inte vill läsa extra svenskan och engelska väljer bort den.