Här är programmet för Byggdagen i Örebro | Byggföretagen

Här är programmet för Byggdagen i Örebro

Den 9 maj är det äntligen dags för Byggdagen i Örebro. Nytt för i år är en helt ny minimässa samt seminarier om kompetensförsörjning och det senaste om tågförbindelsen mellan Stockholm och Oslo. Dagen inleds av Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Publicerad:


-Årets Byggdag har fått två delar. Ett eftermiddagsprogram med föreläsningar och en mässa och ett kvällsprogram med den traditionella Byggdagens middag där vi sammanför medlemsföretag med beställarsidan och politiska beslutsfattare i Örebro Län, säger Carin Hansdotter, bransch- och föreningsansvarig i Örebro.

Under dagen ges medlemsföretagen möjlighet att träffa flera av de företag som erbjuder medlemsrabatter på till exempel hotellövernattningar, bilar, IDO6, försäkringslösningar mm. Dessutom erbjuds tre föreläsningspass där Byggföretagens Vd inleder programmet innan Lars Stjernkvist, ansvarig för Dimensioneringsutredningen tar vid och pratar om utmaningar och möjligheter gällande kompetensförsörjning. Programmet avslutas med att Jonas Karlsson, Vd för Oslo-Stockholm 2.55, förser deltagarna med senaste informationen gällande tågförbindelsen mellan två nordiska huvudstäder.

– Under dagen kommer Byggföretagen även ha personal från regionen på plats som svarar på frågor om kollektivavtal, arbetsmiljö och sund konkurrens. Vi hjälper till att registrera på www.schysstabyggare.se och det finns möjlighet att beställa från Schyssta Shopen. Vi har också Säkerhetsparken på plats samt BUC och Galaxen Bygg, berättar Carin Hansdotter.

Mässan är öppen att anmäla sig till via Byggföretagens evenemangskalender. Sista dag för anmälan är 29 april.