Nu fyller Proffsbyggarna 10 år! | Byggföretagen

Nu fyller Proffsbyggarna 10 år!

Nu firar tidningen Proffsbyggarna 10 år. Byggföretagens Anders Ragnarsson som varit med på hela resan berättar mer.

Publicerad:

Hur började det?
Upsala Nya Tidning (UNT) tog kontakt med Byggnads för att förbättra bilden av branschen. På den tiden gick bland annat Tv-programmet Fuskbyggarna vilket skapade dåliga signaler. Byggnads tyckte vi skulle vara delaktiga och att parterna skulle göra något tillsammans där vi berättar om positiva saker inom branschen och marknadsföra så vi får ungdomar att välja våra utbildningar. Det första numret kom ut den 14 mars 2012 och Byggnads ombudsman Bengt Westman och jag har varit med från första numret, säger Anders Ragnarsson.

Hur har Proffsbyggarna tagits emot?
Upplands Byggförenings styrelse och Byggnads Upplands styrelse var med och tog beslutet att starta Proffsbyggarna så det har alltid funnits en förankring i branschen. Från början var annonseringen viktig och styrelsens företag var garant för det. Efter några år finns inga krav att någon ska annonsera utan produkten har blivit känd så företag hör av sig själva till UNT för att annonsera. Nämner man Proffsbyggarna för personer i branschen så är det känt för många.

Är det någon särskild händelse du minns från de 10 åren?
Jag tycker varje nummer av artikeln Yrkesprofilen alltid varit bra, där lyfter vi fram personer som verkligen brinner för sitt yrke och marknadsför det i både text och bild, ofta förstasidan. Och så klart så känns det roligt att vi nu firar 10 år med Proffsbyggarna!Senaste numret: Proffsbyggarna nr 1, 2022

Tidigare nummer av Proffsbyggarna

Proffsbyggarna nr 2, 2021
Proffsbyggarna nr 1, 2021

Proffsbyggarna nr 2, 2020
Proffsbyggarna nr 1, 2020

Proffsbyggarna nr 2, 2019
Proffsbyggarna nr 1, 2019

Proffsbyggarna nr 2, 2018
Proffsbyggarna nr 1, 2018

Proffsbyggarna nr 2, 2017
Proffsbyggarna nr 1, 2017


Det första numret av Proffsbyggarna