Frida och Arvid blev Årets byggelever | Byggföretagen

Frida och Arvid blev Årets byggelever

Under tisdagen tilldelades Frida Ekeblom och Arvid Bergstrand stipendiet Årets byggelev som delades ut av Byggföretagen i väst till totalt sju elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg.

Publicerad:

Årets byggelever tillsammans med Stefan Lindvert, ordförande i Byggföretagens branschutskott i Södra Älvsborg.

Frida Ekeblom studerar sista året till byggingenjör på Högskolan i Borås. För tre år sedan bestämde hon sig för att sadla om från produktutvecklare och designer till ett yrke i byggbranschen.

Vad fick dig att välja bygg?

– Jag lockades av att branschen erbjöd så många olika möjligheter. Jag är väldigt intresserad av samhällsbyggnad, men även av hållbarhetsfrågor. Det blev en anledning till att jag började – att vara med och arbeta för en hållbar byggbransch.

Hur ser framtiden ut?

– Nu ska jag jobba på en arkitektbyrå, på konsultsidan. De första åren kommer handla om att lära sig mer och utvecklas, lära känna branschen i stort. I framtiden vill jag gärna jobba med just miljö- och klimatfrågor.

Frida Ekeblom, stipendiat Årets byggelev

Arvid Bergstrand tar snart studenten från Kunskapskällan i Herrljunga. Då väntar ett jobb som snickarlärling på ett byggföretag hemma i Vårgårda.

Varför valde du bygg?

– Jag tycker det är kul med ett praktiskt yrke, och jag ville börja jobba direkt efter gymnasiet. Sen känner jag flera som jobbar med bygg som jag sett upp till under min uppväxt.

Vad drömmer du om?

– Nu ska det bli kul att komma ut och jobba och få erfarenhet. Kanske att jag vill starta eget om tio år, det hade varit kul. Snickeri är det jag vill hålla på med.

Arvid Bergstrand, stipendiat Årets byggelev