Rekordmånga byggutbildningar till Göteborg | Byggföretagen

Rekordmånga bygg­utbildningar till Göteborg

Till hösten kommer rekordmånga yrkesutbildningar inom bygg och anläggning starta i Göteborg. ”Nu har vi fått gensvar och förståelse för den stora kompetensbrist som råder i branschen” säger Ann-Sofie Lind, kompetensförsörjning i väst.

Publicerad:

I höst startar hela 19 utbildningar inom bygg och anläggning på Yrkesvux i Göteborgsregionen. Alltifrån träarbetare och murare till betongarbetare och anläggningsmaskinförare. Även yrkesutbildningar med språkstöd kommer erbjudas.

Vad innebär detta för våra medlemsföretag?

– Detta är precis vad som behövs. I byggbranschen råder stor kompetensbrist och 9 av 10 medlemsföretag har svårt att hitta nya medarbetare. Fler utbildningar betyder större möjlighet att kunna rekrytera fler yrkesarbetare till sina företag.

Hur har Byggföretagen arbetat för detta?

– Vi har framfört branschens behov och haft dialog med beslutsfattare i regionen om den kompetensbrist som råder. Nu har vi äntligen fått gensvar och förståelse för detta, vilket innebär fler som kan vara med och bygga staden och regionen.

Vill du engagera dig i vuxenutbildningarna? Erbjud praktikplatser eller delta som näringslivsrepresentant i programråden. Kontakta Ann-Sofie Lind.

Ann-Sofie Lind

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 708 41 06

ann-sofie.lind@byggforetagen.se