Byggkollo i Karlstad – igen! | Byggföretagen

Byggkollo i Karlstad – igen!

Förra året tog Byggföretagen i Värmland initiativ till ett byggkollo i Karlstad. Det blev succé, över 70 barn deltog och initiativet har sedan dess spridits till fler orter. Nu pågår årets byggkollo i Karlstad, Carin Hansdotter, Bransch- och föreningsansvarig Byggföretagen i Värmland berättar mer.

Publicerad:

Hur känns det att byggkollo sprider sig i landet?

— Det är helt fantastiskt att byggkollo sprider sig till andra orter, så att fler barn får testa på att bygga. Vår grundtanke var att skapa intresse för bygg och visa upp branschen, så vi är väldigt glada att andra orter inspireras och tar efter vår idé. Om fler barn får delta på byggkollo och testa på bygg, kommer förhoppningsvis fler att söka sig till branschen i framtiden säger Carin Hansdotter.

Vilka får delta och vad får deltagarna testa på?

— Alla barn i åldern 8–10 år som bor i Karlstad kommun får delta på byggkollo. Deltagarna får bygga lådbil, ha lådbilsrally, gjuta i betong, besöka en byggarbetsplats och snickra en fågelholk säger Carin Hansdotter.