Byggkollo i Linköping och Eskilstuna | Byggföretagen

Byggkollo i Linköping och Eskilstuna

I Linköping och Eskilstuna pågår nu Byggkollo för barn mellan 8-10 år, för att visa upp bygg och välkomna fler till byggbranschen. Tobias Elf Svensson, Företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen har varit där.

Publicerad:

Vilka får delta på Byggkollo?

– Alla barn i åldern 8-10 år som bor i Linköpings kommun eller Eskilstuna kommun har varit välkomna att delta på byggkollo. Deltagarna har fått bygga lådbilar och i Linköping har de även byggt fågelholkar och testat på att gjuta i betong säger Tobias Elf Svensson, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen.

Hur har deltagarnas intresse varit?

– Framför allt så har lådbilsbyggandet varit roligast för barnen, de har visat stor vilja och intresse för att bygga! säger Tobias Elf Svensson.