Byggkollo sprider sig till Luleå | Byggföretagen

Byggkollo sprider sig till Luleå

Tillsammans med Norrbottens Byggmästareföreing och Teknikens Hus anordnar Byggföretagen nu byggkollo i Luleå. Genom byggkollo vill man väcka intresset för bygg och anläggning hos unga för att på sikt skapa en stark kompetensförsörjning i regionen. Erik Ranängen, bransch- och föreningsansvarig för Byggföretagen i Norrbotten berättar mer.

Publicerad:

Foto: Teknikens Hus

– Byggkollo är ett initiativ för att få barn att intressera sig för bygg på ett lekfullt och roligt sätt i tidig ålder. Det har blivit en stor succé och vi hoppas att vi får hälsa barnen välkomna till byggbranschen om 10–15 år, säger Erik Ranängen.

Vilka är välkomna och vad får de testa på?

– Alla barn i åldern 8–10 år är välkomna. Deltagarna får testa på att bygga egendesignade kojor tillsammans, under professionell handledning och självklart med säkerhetsutrustning som hjälm, väst och handskar. Alla barn har gillat att bygga och vi hoppas att intresset ska hålla i sig och att vi får anställa de som gått på kollot i framtiden, säger Erik Ranängen.