Här träffar du Byggföretagen på plats i Almedalen | Byggföretagen

Här träffar du Bygg­företagen på plats i Almedalen

Byggföretagen arrangerar inget eget seminarium i Almedalen. Däremot deltar flera av våra företrädare i diskussioner kring samhällsbyggnation.

Publicerad:

Politikerveckan i Almedalen 27 juni - 1 juli 2023

Onsdag 6 juli:

  • Varför skenar byggkostnaderna och vad kan vi göra åt saken?

09.45–10.30, Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, arrangör: Veidekke.

Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, beskriver verkligheten för våra medlemsföretag i nuläget – som sedan blir utgångspunkten för ett panelsamtal. Fokus på vikten av långsiktig råvaruförsörjning. Dels som förutsättning för en livskraftig branschmed stor betydelse för svensk ekonomi, dels för klimatomställningen.

  • Hur hanterar samhället problemet med byggmaterial?

13.10-13.30, BonnierNews/Business Arena

Frågan om tillgång på byggmaterial angår hela det svenska samhället. När det gäller cement har Cementa bara ett tidsbegränsat tillstånd fram till sista december 2022. Priserna på stål, trä och andra material har gått upp kraftigt. Hur påverkas byggbranschen? Hur påverkas fastighetsägarna? Hur påverkas övergången till koldioxidneutrala byggmaterial? Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, deltar i diskussion.

  • Kriminalitet i byggbranschen

13.45, Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, arrangör: Veidekke

Att få bort oseriösa aktörer från branschen, och att styra affärerna till de schyssta byggföretagen, är en ödesfråga för att kunna bygga Sverige bättre. Hur får vi bort de kriminella elementen som verkar i byggbranschen? Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens, medverkar.