Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2022 - finalisterna | Byggföretagen

Årets samhällsbyggare i Västernorrland 2022 – finalisterna

För sjätte året i rad delar Byggföretagen ut priset Årets samhällsbyggare i Västernorrland. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Publicerad:

De tre finalisterna och nomineringar:

Bobergsgymnasiet, Ånge

Bobergsgymnasiet, med rektor Per Håkansson i spetsen, har på kort tid startat upp bygg- och anläggningsprogrammet i Ånge. I samverkan med företag på orten säkerställs kompetensförsörjningen till branschen. Bobergsgymnasiet möjliggör därmed att ungdomar kan utbilda sig på sin hemort och till att västra Medelpad förblir en levande och attraktiv bygd med goda framtidsutsikter.


Sundsvalls kommun

Sundsvalls kommun har under lång tid genom politiska beslut och i samverkan med partners från näringslivet målmedvetet verkat för byggnationen av Sundsvalls logistikpark. Logistikparken är en satsning på ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle med klimatsmarta och effektiva transporter som bidrar till att Sundsvalls växande näringsliv kan fortsätta utvecklas och vara attraktivt.


Renewcell

Renewcell återvinner tygfibrer från gamla och uttjänta kläder genom satsningen på världens största textilåtervinningsfabrik i pappersbruket Ortvikens gamla lokaler. Att Renewcell återbrukar lokaler, maskiner och utslitna kläder ligger helt rätt i tiden och bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Deras investering ger nya arbetstillfällen och bidrar till Sundsvalls fortsatta utveckling


Juryn utser vinnaren som presenteras på Sundsvalls Business Awards prisceremoni den 22 september.

Läs mer här.