Catharina Elmsäter-Svärd ser fram emot en intensiv höst | Byggföretagen

Catharina Elmsäter-Svärd ser fram emot en intensiv höst

Hallå där! Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, som spanar framåt kring hösten som väntar.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Vilka omvärldsfrågor är mest aktuella?

– Nu är mycket fokus på de fortsatta effekterna av pandemin, ryssarnas krig i Ukraina, ökade kostnader och stigande inflation. Allt sådant som berör oss var och en – men också vår bransch och hela Sveriges ekonomi.

Vad kan vi se fram emot under hösten?

– I höst kommer som vanligt vår konjunkturrapport. Den blir inte enkel att göra i år heller givet att Cementa får sin tillståndsansökan klar först i mitten av december. Därtill kommer valet och en kommande avtalsrörelse!

Hur går arbetet med Byggföretagens fokusområden?

– Våra fokusområden spelar en viktig roll för att hela tiden skapa bästa medlemsnytta. Under hösten kommer vi fortsätta att utveckla vad vi ska arbeta med utifrån sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och attraktiva kollektivavtal. Förbundsstyrelsen kommer att ha sina strategidagar i Skellefteå den 30 augusti till 1 september. Det känns bra att vara på plats i en del av Sverige där så mycket händer!