Byggföretagen prisas av Mälardalsrådet | Byggföretagen

Bygg­företagen prisas av Mälardalsrådet

Byggföretagen utses till Årets Mälardarling för sitt engagerade arbete med att uppmärksamma behovet av samhällsbyggare och föreslå lösningar för att få fler utbildade.

Publicerad:

Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.

– Vilken fin utmärkelse! Priset är väldigt hedrande då vi är många som jobbar för att fler ska kunna utbilda sig till yrken som väg- och anläggningsarbetare, signaltekniker, mättekniker och ingenjörer. Att rekrytera medarbetare med rätt kompetens är helt centrala frågor för att våra medlemsföretag ska kunna bygga, underhålla och renovera infrastrukturen, säger Elin Kebert, expert på kompetensförsörjning på Byggföretagen 

Behövs 35 000 samhällsbyggare

Bristen på samhällsbyggare är särskilt påtaglig i Stockholm-Mälarregionen. Rekryteringsbehovet bedöms vara cirka 35 000 individer fram till 2030. 

– Byggföretagen blir Årets Mälardarling 2022 efter att förtjänstfullt ha satt strålkastarljuset på behovet fler kollegor i samhällskritiska verksamheter. Utan rätt kompetens finns stora risker i Stockholm-Mälarregionen där det just nu planeras både bostadsbyggande och historiska infrastruktursatsningar, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande i Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. 

Här kan du läsa mer om Mälardalsrådet